Kálvin emlékévek 2009-2014

Pünkösdi eurovíziós istentisztelet-közvetítés Genfből

2009.05.28., 21:06

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Idén Pünkösdkor egészen különös istentiszteleti élményben lehet részünk. Az euróvíziós közvetítés révén betekinthetünk a genfi Saint Pierre-katedrálisba, Kálvin templomába.
Egy héttel a Kárpát-medencei reformátusok egységének deklarálását követően egy újabb közösséget élhetünk meg – ezúttal televíziós közvetítés útján. A Kálvin év nemzetközi megünneplésének egyik kiemelt eseményét, a Pünkösd vasárnapi istentiszteletet élőben közvetíti az m1 délelőtt 10 órától.
Az istentisztelet helyszíne a genfi Saint Pierre-katedrális, „Kálvin temploma”, ahol ez alkalomból egyházi és ismert világi személyek is jelen lesznek.
A Kálvin János születésének 500. évfordulóját ünneplő reformátusokra figyelhet a közvetítés révén minden kontinens, mivel a legtöbb nemzeti tévétársaság átveszi az adást.
Az istentiszteleten hangzik fel először nyilvánosan a jubileumi Kálvin-évforduló himnusza, amelyet egy amerikai zeneszerző, Greg Scheer komponált. A reformátusság kontinenseken átívelő összetartozását mutatja az is, hogy az ünnepi alaklom igehirdetője a kongói Liz Vibali Vuadi lesz.

Rendezvények

Hírlevél


Képgaléra